След наводненията Берковица ще получи средства от държавата след оценка на щетите.

...
След наводненията Берковица ще получи средства от държавата след оценка на щетите.
Коментари Харесай

Еднократна помощ за най-пострадалите от наводнението в Берковица

След наводненията Берковица ще получи средства от страната след оценка на вредите. За най-пострадалите поданици ще бъде отпусната еднократна помощ. 

Над 25 литра на кв. м. дъжд се изсипаха над Берковско за половин час през вчерашния ден. Реката през квартал „ Раковица “ се запуши и преля, като влезе в къщите и унищожи улиците.

Над метър вода заля част от домовете. Жители се оказаха блокирани в къщите си и настояха за евакуация.

„ С кал е цялостна е цялата къща, гаражът, колата. И щях да се удавя, идваха да ме вдигнат с пожарната “, описа Тинка Каменова пред БТВ.

Едно от семействата е избягало от наводнението, като е прескочило през оградата. Имуществото им е изцяло унищожено и ще им бъде препоръчано краткотрайно жилище.

„ Това, за което сме се трудили и сме имали, го нямаме. Не мога да си намеря медикаментите в този момент “, сподели Диляна Николова.

При разлива си реката е изхвърлла тонове отпадък.

„ Не можем да приказваме, че това е пристигнало от сметището, тъй като това е безусловно неприемливо “, сподели Димитранка Каменова, кмет на общ. Берковица.

„ Има време, това ще го преценим от какво е, само че сега, в който знаят, локалните управляващи би трябвало да си вземат съответните ограничения по този начин, че да не се повтаря “, разяснява зам.-министърът на Министерство на вътрешните работи Николай Николов.

След оценка на вредите в града и в прилежащото село Бързия общината ще търси държавна помощ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР